Komunikaty prasowe

Kontakty prasowe i medialne

Więcej informacji prasowych można znaleźć na naszej amerykańskiej stronie kontaktowej.
22 lipiec 2014

KLĄTWA NAXXRAMAS ZOSTAŁA RZUCONA!

Pierwsza przygoda dla pojedynczego gracza w Hearthstone: Heroes of Warcraft to nowe, ciekawe karty oraz przeraźliwie wymagający przeciwnicy.

PARYŻ — 22 lipca 2014 r.—Pierwsze skrzydło Klątwy Naxxramas: Przygody w Hearthstone zostało otwarte! Gracze mogą teraz sprawdzić swoje talie w starciu z nikczemnymi nieumarłymi, którzy przemierzają korytarze najbardziej niesławnej latającej nekropolii w całym Azeroth — i to nie wydając za tę przyjemność ani grosza. Rewir Arachnidów, pierwsze z budzących grozę skrzydeł fortecy, jest już dostępne – za darmo, przez ograniczony czas – dla wszystkich graczy Hearthstone: Heroes of Warcraft, którzy wejdą do nekropolii podczas cyklu premierowego Klątwy Naxxramas, który potrwa do początku września.

W Klątwie Naxxramas gracze Hearthstone zmierzą się w pojedynkę z szeregiem słynnych, nekrotycznych bossów, z których każdy ma do dyspozycji unikalne moce oraz karty. Bohaterowie będą musieli wykazać się nie lada sprytem i wspiąć na wyżyny swych umiejętności tworzenia talii, by pokonać potworności Naxxramas i zdobyć łącznie aż 30 nowych kart, które będzie można wykorzystać w regularnej grze — wliczając w to nowe karty legendarne, po jednej za ukończenie każdego skrzydła.

Klątwa Naxxramas wprowadza zupełnie nowy sposób gry w Hearthstone” – powiedział Mike Morhaime, prezes zarządu i współzałożyciel Blizzard Entertainment. „Gracze na każdym poziomie umiejętności znajdą dla siebie mnóstwo wyzwań w nawiedzonych korytarzach Naxxramas—oraz mnóstwo nowych opcji wzbogacenia swoich talii kartami, które dodajemy do gry”.

Co tydzień swoje podwoje otworzy kolejne skrzydło Naxxramas, zaś dostęp do tych czterech dodatkowych obszarów będzie można wykupić za 700 sztuk złota lub 5,99 EUR za skrzydło. Złoto potrzebne do odblokowania kolejnych skrzydeł można zdobyć podczas gry, poprzez wykonywanie różnorakich zadań lub w trybie Areny. Gracze mogą też zapłacić za odblokowanie następnego skrzydła Naxxramas używając prawdziwych pieniędzy.

Dla osób chcących zaoszczędzić poprzez odblokowanie całej nowej zawartości przygotowaliśmy zestawy z Klątwą Naxxramas. Zestawy za prawdziwe pieniądze to dostęp w niższej cenie do nieodkrytych jeszcze skrzydeł oraz gwarancja możliwości grania od razu, gdy skrzydła zostaną odblokowane. Cztery skrzydła można zakupić za 17,99 EUR, trzy skrzydła za 13,99 EUR, zaś dwa skrzydła w pakiecie kosztują 8,99 EUR.

Więcej informacji na temat kampanii Klątwa Naxxramas: Przygoda w Hearthstone na komputery PC i Mac oraz tablety iPad® można znaleźć na stronie www.playhearthstone.com. Blizzard Entertainment pracuje obecnie nad różnymi grami i dlatego oferuje pracę na wielu stanowiskach. Więcej informacji oraz instrukcje na temat aplikowania znaleźć można na stronie http://eu.blizzard.com/pl-pl/company/careers/.

Informacje na temat spółki Blizzard Entertainment, Inc.

Znana z takich bestsellerów jak World of Warcraft® oraz Warcraft®, StarCraft® i Diablo® spółka Blizzard Entertainment, Inc. (www.blizzard.com), dział przedsiębiorstwa Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI), jest głównym twórcą i wydawcą oprogramowania rozrywkowego, słynącym z jednych z najlepszych gier w całej branży. Blizzard Entertainment ma na swoim koncie szesnaście gier, które znalazły się na szczycie list przebojów oraz zdobyły wiele nagród Gry Roku. Należący do Blizzard Entertainment serwis online znany pod nazwą Battle.net®, należy do największych na świecie i zrzesza miliony aktywnych użytkowników.

Informacja ostrzegawcza dotycząca oświadczeń postępowych: Informacje zawarte w niniejszym komunikacie prasowym, wiążące się z oczekiwaniami, planami, zamiarami czy strategiami firmy Blizzard Entertainment dotyczącymi przyszłości są oświadczeniami postępowymi, które nie są faktami i które zawierają pewien poziom ryzyka i niepewności. Spółka Blizzard Entertainment generalnie używa słów typu „perspektywa”, „może”, „można by”, „możliwe”, „plany”, „wierzy”, „oczekuje”, „zamierza”, „przewiduje”, „zakłada”, „przyszłość”, „plan”, „w położeniu”, „potencjalny”, „projekt”, „pozostaje”, „zaplanowany”, „ustalony na”, „podlega”, „zbliżający się” i innych podobnych wyrazów, które pozwalają zidentyfikować postępowe oświadczenia. Czynniki, które mogą przyczynić się do powstania istotnej różnicy między przyszłymi wynikami, a oświadczeniami postępowymi określonymi w niniejszym komunikacie, to m.in. poziomy sprzedaży tytułów wydanych przez Blizzard Entertainment, zmiany w trendach zakupowych nabywców, wpływ aktualnej sytuacji makroekonomicznej, sezonowy i cykliczny charakter rynku gier interaktywnych, spadki cen oprogramowania, zwroty produktów i ochrona cen, opóźnienia w przygotowaniu produktów, detaliczna akceptacja produktów spółki Blizzard Entertainment, konkurencja ze strony rynku gier używanych, tempo przystosowania i dostępności nowego sprzętu i odpowiedniego oprogramowania, konkurencja w branży oraz konkurencja ze strony innych przedsiębiorstw działających w branżach rozrywkowych, nagłe zmiany w technologii, standardach branżowych i preferencjach konsumentów (z uwzględnieniem zainteresowania określonymi gatunkami gier, jak strategie czasu rzeczywistego, action-role-playing lub MMO, ochrona praw własnościowych, procesy sądowe przeciwko Blizzard Entertainment, utrzymywanie stosunków z kluczowym personelem, klientami, sprzedawcami i firmami zewnętrznymi tworzącymi oprogramowanie, w tym zdolność do przyciągania, utrzymywania i rozwoju kluczowych pracowników i deweloperów, którzy potrafią tworzyć wysokiej jakości tytuły będące „hitami”, ryzykiem kontrahentów związanym z klientami, licencjobiorcami, licencjodawcami i producentami, gospodarka krajowa i zagraniczna, warunki finansowe i polityczne, kursy walut i stawki podatkowe, identyfikacja odpowiednich przyszłych okazji kupna oraz inne czynniki określone w sekcji czynników ryzyka w ostatnim raporcie rocznym Activision Blizzard w formularzu 10-K i w późniejszych raportach kwartalnych w formularzu 10-Q. Oświadczenia postępowe w tym artykule oparte są na informacjach dostępnych w spółkach Blizzard Entertainment i Activision Blizzard w dniu publikacji, przy czym ani spółka Blizzard Entertainment, ani Activision Blizzard nie przyjmują obowiązku aktualizowania tych oświadczeń. Oświadczenia postępowe, które uznaje się za prawdziwe w momencie publikacji, mogą okazać się nieprawidłowe. Oświadczenia te nie są gwarancją przyszłych wyników spółek Blizzard Entertainment i Activision Blizzard oraz podlegają ryzyku, niepewności i innym czynnikom, z których część pozostaje poza kontrolą spółek i które mogą sprawić, że faktyczne wyniki będą znacznie odbiegać od obecnie oczekiwanych.