Komunikaty prasowe

Kontakty prasowe i medialne

Więcej informacji prasowych można znaleźć na naszej amerykańskiej stronie kontaktowej.
11 marzec 2014

HEARTHSTONE™: HEROES OF WARCRAFT™ TO ŚWIETNA ZABAWA

IRVINE, Kalifornia — 12 marca 2014 r. — W dniu dzisiejszym firma Blizzard Entertainment ogłosiła, że HearthstoneTM: Heroes of WarcraftTM – stworzona przez nią darmowa, cyfrowa gra karciana – to świetna zabawa. Można by nawet zaryzykować stwierdzenie: zabawa rewelacyjna. Dobrze się składa, ponieważ oficjalnie zakończyły się już beta-testy Hearthstone i gra została w pełni udostępniona graczom na całym świecie! A skoro już mowa o świecie...

„Dość wcześnie pojawiły się w mediach głosy, sugerujące, że Hearthstone może doprowadzić do zniszczenia naszej planety*” – powiedział Mike Morhaime, Dyrektor Generalny i współzałożyciel Blizzard Entertainment. „Cieszymy się, że gra ma swoją premierę a nasza poczciwa Ziemia wciąż jest na swoim miejscu. Chcielibyśmy jednak przy tej okazji przeprosić za globalny spadek produktywności wśród pracowników wszystkich gałęzi gospodarki”.

Gra Hearthstone jest obecnie dostępna na komputery PC oraz Mac, a już wkrótce będzie ją można uruchomić również na iPadach. Trwają prace nad wersjami na urządzenia z systemem Android, iPhony oraz tablety z systemem Windows – gra zostanie udostępniona na tych urządzeniach w przyszłości.

Zapraszamy do odwiedzenia strony playhearthstone.com, by dowiedzieć się więcej o Hearthstone, pobrać grę za darmo i rozpocząć zabawę w świecie bohaterów Warcrafta!

*http://www.pcgamesn.com/wow/hearthstone-first-impressions-i-fear-game-will-destroy-planet (artykuł w języku angielskim)

Informacje na temat spółki Blizzard Entertainment, Inc.

Znana z takich bestsellerów jak World of Warcraft® oraz Warcraft®, StarCraft® i Diablo® spółka Blizzard Entertainment, Inc. (www.blizzard.com), dział przedsiębiorstwa Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI), jest głównym twórcą i wydawcą oprogramowania rozrywkowego, słynącym z jednych z najlepszych gier w całej branży. Blizzard Entertainment ma na swoim koncie szesnaście gier, które znalazły się na szczycie list przebojów oraz zdobyły wiele nagród Gry Roku. Należący do Blizzard Entertainment serwis online znany pod nazwą Battle.net®, należy do największych na świecie i zrzesza miliony aktywnych użytkowników.

Informacja ostrzegawcza dotycząca oświadczeń postępowych: Informacje zawarte w niniejszym komunikacie prasowym, wiążące się z oczekiwaniami, planami, zamiarami czy strategiami firmy Blizzard Entertainment dotyczącymi przyszłości są oświadczeniami postępowymi, które nie są faktami i które zawierają pewien poziom ryzyka i niepewności. Spółka Blizzard Entertainment generalnie używa słów typu „perspektywa”, „może”, „można by”, „możliwe”, „plany”, „wierzy”, „oczekuje”, „zamierza”, „przewiduje”, „zakłada”, „przyszłość”, „plan”, „w położeniu”, „potencjalny”, „projekt”, „pozostaje”, „zaplanowany”, „ustalony na”, „podlega”, „zbliżający się” i innych podobnych wyrazów, które pozwalają zidentyfikować postępowe oświadczenia. Czynniki, które mogą przyczynić się do powstania istotnej różnicy między przyszłymi wynikami, a oświadczeniami postępowymi określonymi w niniejszym komunikacie, to m.in. poziomy sprzedaży tytułów wydanych przez Blizzard Entertainment, zmiany w trendach zakupowych nabywców, wpływ aktualnej sytuacji makroekonomicznej, sezonowy i cykliczny charakter rynku gier interaktywnych, spadki cen oprogramowania, zwroty produktów i ochrona cen, opóźnienia w przygotowaniu produktów, detaliczna akceptacja produktów spółki Blizzard Entertainment, konkurencja ze strony rynku gier używanych, tempo przystosowania i dostępności nowego sprzętu i odpowiedniego oprogramowania, konkurencja w branży oraz konkurencja ze strony innych przedsiębiorstw działających w branżach rozrywkowych, nagłe zmiany w technologii, standardach branżowych i preferencjach konsumentów (z uwzględnieniem zainteresowania określonymi gatunkami gier, jak strategie czasu rzeczywistego, action-role-playing lub MMO, ochrona praw własnościowych, procesy sądowe przeciwko Blizzard Entertainment, utrzymywanie stosunków z kluczowym personelem, klientami, sprzedawcami i firmami zewnętrznymi tworzącymi oprogramowanie, w tym zdolność do przyciągania, utrzymywania i rozwoju kluczowych pracowników i deweloperów, którzy potrafią tworzyć wysokiej jakości tytuły będące „hitami”, ryzykiem kontrahentów związanym z klientami, licencjobiorcami, licencjodawcami i producentami, gospodarka krajowa i zagraniczna, warunki finansowe i polityczne, kursy walut i stawki podatkowe, identyfikacja odpowiednich przyszłych okazji kupna oraz inne czynniki określone w sekcji czynników ryzyka w ostatnim raporcie rocznym Activision Blizzard w formularzu 10-K i w późniejszych raportach kwartalnych w formularzu 10-Q. Oświadczenia postępowe w tym artykule oparte są na informacjach dostępnych w spółkach Blizzard Entertainment i Activision Blizzard w dniu publikacji, przy czym ani spółka Blizzard Entertainment, ani Activision Blizzard nie przyjmują obowiązku aktualizowania tych oświadczeń. Oświadczenia postępowe, które uznaje się za prawdziwe w momencie publikacji, mogą okazać się nieprawidłowe. Oświadczenia te nie są gwarancją przyszłych wyników spółek Blizzard Entertainment i Activision Blizzard oraz podlegają ryzyku, niepewności i innym czynnikom, z których część pozostaje poza kontrolą spółek i które mogą sprawić, że faktyczne wyniki będą znacznie odbiegać od obecnie oczekiwanych.