Komunikaty prasowe

Kontakty prasowe i medialne

Więcej informacji prasowych można znaleźć na naszej amerykańskiej stronie kontaktowej.
10 marzec 2014

PRZEDSPRZEDAŻ WARLORDS OF DRAENOR™ ROZPOCZĘTA ŻELAZNA HORDA RUSZY DO ATAKU JESIENIĄ!

Dokonaj zakupu przedpremierowego piątego dodatku do World of Warcraft® już dziś

i natychmiast awansuj wybraną postać na poziom 90

PARYŻ, Francja —10 marca 2014 r.— Jesienią gracze w World of Warcraft® z całego świata zmierzą się z legendarnymi wodzami orczych klanów z krwawej historii uniwersum Warcrafta® za sprawą dodatku Warlords of Draenor, który trafi wówczas do sprzedaży. Bohaterowie Azeroth mogą przygotować się na nadchodzącą ofensywę Żelaznej Hordy już dziś, dokonując zakupu przedpremierowego dodatku w wersji cyfrowej na stronie www.worldofwarcraft.com/warlords. Gracze, którzy odpowiedzą na wezwanie do broni, będą mogli natychmiast awansować wybraną postać na poziom 90, dzięki czemu dołączą do znajomych na polu bitwy i spojrzą na najnowszą zawartość w grze z zupełnie nowej perspektywy. ††

Piąty dodatek do cieszącej się wielkim uznaniem gry MMORPG spółki Blizzard Entertainment zabierze graczy w podróż do nieokiełznanego świata Draenoru, gdzie wódz orków Grommasz Piekłorycz chce uczynić z  Żelaznej Hordy potężne narzędzie podbojów, która wstrząśnie posadami świata. Bohaterowie Hordy i Przymierza muszą stawić czoło niezliczonym przeciwnościom, stworzyć w Draenorze bazę wypadową i pozyskać dla swojej sprawy odważnych sojuszników, by powstrzymać machinę wojenną orków.

„W Warlords of Draenor gracze zapuszczą się na całkowicie niezbadane terytorium” – powiedział Mike Morhaime, Dyrektor Generalny i współzałożyciel Blizzard Entertainment. „Nowe funkcje i elementy, jak choćby warownia, umożliwią bohaterom Azeroth objęcie roli przywódczej na skalę niespotykaną dotychczas w sadze Warcrafta. Z kolei opcja natychmiastowego awansu postaci na poziom 90 gracze pozwoli im od razu rzucić się w wir walki. Jest to najlepszy moment, by ruszyć do boju po stronie Przymierza lub Hordy.”

Wraz z jesienną premierą Warlords of Draenor wprowadzi do gry wiele różnorodnych funkcji oraz elementów przeznaczonych dla zaprawionych w bojach weteranów i nowych rekrutów:

• Odkryj nowy, dziki świat: przemierzaj nieprzyjazny, surowy świat Draenoru, który jest ojczyzną ras orków i draenei. Zastaniesz go takim, jaki był niegdyś, i wyruszysz w epicką podróż, odwiedzając zupełnie nowe obszary u boku najsłynniejszych herosów z historii uniwersum Warcrafta.
  • Zbuduj własną warownię: wznieś własną twierdzę w Draenorze, rozbuduj ją i zostań jej dowódcą. Zgromadź towarzyszy i zbieraj z ich pomocą zasoby oraz wysyłaj ich na misje.
  • Błyskawicznie awansuj postać do poziomu 90: bezpośrednio po dokonaniu zakupu przedpremierowego dodatku awansuj wybranego bohatera do poziomu 90, dzięki czemu błyskawicznie osiągniesz pełną gotowość bojową i z łatwością rzucisz się w wir nowych przygód w towarzystwie znajomych.
  • Podziwiaj nowe modele postaci: całkowicie odświeżono modele oraz animacje wielu spośród starszych, grywalnych ras, zachowując jednocześnie niepowtarzalny styl charakterystyczny dla World of Warcraft.
  • Rzuć wyzwanie przygodzie do poziomu 100: zdobądź niespotykane wcześniej moce i odblokuj premie, które dodatkowo wzmocnią twoje zdolności podczas awansowania na 100 poziom doświadczenia.
  • ... i nie tylko: zmierz się z nowymi podziemiami, rajdami, scenariuszami, polami bitew i trybami wyzwań. Bez względu na to, jaką zawartość lubisz najbardziej, czekają cię nowe przygody.

Dodatek Warlords of Draenor będzie dostępny w wydaniu standardowym (w wersji cyfrowej i pudełkowej), które zakupić można w przedsprzedaży w sugerowanej cenie detalicznej 44,99 EUR. Gracze mają również możliwość ulepszenia swojego zamówienia do cyfrowej wersji deluxe (sugerowana cena detaliczna 59,99 EUR), obejmującej następującą zawartość dodatkową do World of Warcraft oraz innych gier Blizzarda – dostępną od chwili dokonania zakupu przedpremierowego:

• World of Warcraft – wierzchowiec Dread Raven (Kruk Grozy) oraz zwierzak Dread Hatchling (Pisklę Grozy): Zasiej trwogę i lęk w sercach wrogów, spadając na nich na grzbiecie zrodzonego z mroków nocy Kruka Grozy – śmiertelnego potomka Anzu. Przygarnij także zabójczo urocze Pisklę Grozy i zawojuj arenę walk zwierzaków.
  • StarCraft® II – portrety wodzów Żelaznej Hordy: Dzięki dwóm ekskluzywnym portretom w grze StarCraft II zyskasz nieposkromioną siłę najpotężniejszych wodzów Żelaznej Hordy – Grommasza Piekłorycza i Czarnorękiego – by stanąć do walki z tyranią Dominium w sektorze Koprulu.
  • Diablo® III – Proporzec Wojennej Pieśni: Rozwiń ten naznaczony setkami bitew proporzec i skieruj gniew klanu Wojennej Pieśni przeciwko demonom Płonących Piekieł i sługom Śmierci w grze Diablo III.

Gracze, którzy dokonają zakupu cyfrowej edycji standardowej bądź cyfrowej edycji deluxe w sklepie Battle.net pod adresem www.worldofwarcraft.com/warlords, będą mogli natychmiast awansować jedną, wybraną przez siebie postać na poziom 90, co umożliwi im sprawdzenie nowej zawartości w grze u boku przyjaci󳆆. Gracze pragnący awansować wiele postaci na poziom 90 mogą teraz zakupić awans bezpośrednio w grze, w cenie 50 EUR za sztukę. Szczegółowe informacje na temat szybkiego awansu postaci, a także dotyczące ekwipunku, umiejętności i dodatkowego wyposażenia, które otrzymają postaci awansowane na poziom 90, znaleźć można na stronie www.worldofwarcraft.com.

Edycja kolekcjonerska dodatku Warlords of Draenor będzie dostępna wyłącznie w wersji pudełkowej i będzie zawierać wszystkie elementy cyfrowej wersji deluxe, a także album z grafikami z dodatku w twardej oprawie, zestaw DVD/Blu-Ray z materiałami zza kulis produkcji, płytę CD ze ścieżką dźwiękową z gry oraz podkładkę pod mysz ozdobioną grafiką z Warlords of Draenor. Edycja kolekcjonerska będzie dostępna u wybranych sprzedawców w sugerowanej cenie detalicznej 79,99 EUR. Zalecamy graczom wcześniejsze sprawdzenie oferty i dostępności produktów w lokalnych punktach sprzedaży. Osoby zainteresowane zakupem powinny jak najszybciej złożyć zamówienie przedpremierowe, ponieważ liczba egzemplarzy edycji kolekcjonerskiej jest ograniczona.

Oprócz wersji angielskiej Warlords of Draenor zostanie w pełni zlokalizowany w następujących językach: hiszpański (odmiana południowoamerykańska), portugalski (odmiana brazylijska), francuski, niemiecki, włoski, hiszpański (odmiana europejska), rosyjski, koreański oraz chiński (w wersji tradycyjnej i uproszczonej). Więcej informacji na temat Warlords of Draenor znaleźć można pod adresem www.worldofwarcraft.com/warlords, gdzie można także dokonać zakupu dodatku w przedsprzedaży.

Blizzard Entertainment pracuje obecnie nad różnymi grami, dlatego oferuje zatrudnienie na wielu stanowiskach. Więcej informacji oraz instrukcje dotyczące aplikowania znaleźć można na stronie http://jobs.blizzard.com.

Gracze ulepszający Starter World of Warcraft do Warlords of Draenor uzyskają dostęp do możliwości awansu postaci na poziom 90 po zniesieniu ograniczeń związanych z kontem próbnym (może to zająć maksymalnie 72 godziny).

††Wymagane jest posiadanie wszystkich odpowiednich dodatków do World of Warcraft.

Informacje na temat spółki Blizzard Entertainment, Inc.

Znana z takich bestsellerów jak World of Warcraft® oraz Warcraft®, StarCraft® i Diablo® spółka Blizzard Entertainment, Inc. (www.blizzard.com), dział przedsiębiorstwa Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI), jest głównym twórcą i wydawcą oprogramowania rozrywkowego, słynącym z jednych z najlepszych gier w całej branży. Blizzard Entertainment ma na swoim koncie szesnaście gier, które znalazły się na szczycie list przebojów oraz zdobyły wiele nagród Gry Roku. Należący do Blizzard Entertainment serwis online znany pod nazwą Battle.net®, należy do największych na świecie i zrzesza miliony aktywnych użytkowników.

Informacja ostrzegawcza dotycząca oświadczeń postępowych: Informacje zawarte w niniejszym komunikacie prasowym, wiążące się z oczekiwaniami, planami, zamiarami czy strategiami firmy Blizzard Entertainment dotyczącymi przyszłości są oświadczeniami postępowymi, które nie są faktami i które zawierają pewien poziom ryzyka i niepewności. Spółka Blizzard Entertainment generalnie używa słów typu „perspektywa”, „może”, „można by”, „możliwe”, „plany”, „wierzy”, „oczekuje”, „zamierza”, „przewiduje”, „zakłada”, „przyszłość”, „plan”, „w położeniu”, „potencjalny”, „projekt”, „pozostaje”, „zaplanowany”, „ustalony na”, „podlega”, „zbliżający się” i innych podobnych wyrazów, które pozwalają zidentyfikować postępowe oświadczenia. Czynniki, które mogą przyczynić się do powstania istotnej różnicy między przyszłymi wynikami, a oświadczeniami postępowymi określonymi w niniejszym komunikacie, to m.in. poziomy sprzedaży tytułów wydanych przez Blizzard Entertainment, zmiany w trendach zakupowych nabywców, wpływ aktualnej sytuacji makroekonomicznej, sezonowy i cykliczny charakter rynku gier interaktywnych, spadki cen oprogramowania, zwroty produktów i ochrona cen, opóźnienia w przygotowaniu produktów, detaliczna akceptacja produktów spółki Blizzard Entertainment, konkurencja ze strony rynku gier używanych, tempo przystosowania i dostępności nowego sprzętu i odpowiedniego oprogramowania, konkurencja w branży oraz konkurencja ze strony innych przedsiębiorstw działających w branżach rozrywkowych, nagłe zmiany w technologii, standardach branżowych i preferencjach konsumentów (z uwzględnieniem zainteresowania określonymi gatunkami gier, jak strategie czasu rzeczywistego, action-role-playing lub MMO, ochrona praw własnościowych, procesy sądowe przeciwko Blizzard Entertainment, utrzymywanie stosunków z kluczowym personelem, klientami, sprzedawcami i firmami zewnętrznymi tworzącymi oprogramowanie, w tym zdolność do przyciągania, utrzymywania i rozwoju kluczowych pracowników i deweloperów, którzy potrafią tworzyć wysokiej jakości tytuły będące „hitami”, ryzykiem kontrahentów związanym z klientami, licencjobiorcami, licencjodawcami i producentami, gospodarka krajowa i zagraniczna, warunki finansowe i polityczne, kursy walut i stawki podatkowe, identyfikacja odpowiednich przyszłych okazji kupna oraz inne czynniki określone w sekcji czynników ryzyka w ostatnim raporcie rocznym Activision Blizzard w formularzu 10-K i w późniejszych raportach kwartalnych w formularzu 10-Q. Oświadczenia postępowe w tym artykule oparte są na informacjach dostępnych w spółkach Blizzard Entertainment i Activision Blizzard w dniu publikacji, przy czym ani spółka Blizzard Entertainment, ani Activision Blizzard nie przyjmują obowiązku aktualizowania tych oświadczeń. Oświadczenia postępowe, które uznaje się za prawdziwe w momencie publikacji, mogą okazać się nieprawidłowe. Oświadczenia te nie są gwarancją przyszłych wyników spółek Blizzard Entertainment i Activision Blizzard oraz podlegają ryzyku, niepewności i innym czynnikom, z których część pozostaje poza kontrolą spółek i które mogą sprawić, że faktyczne wyniki będą znacznie odbiegać od obecnie oczekiwanych.